Contactează-ne acum!

0726.380.525

office@psihocabinetmarinasasu.ro

"Totul poate fi și altfel!" - Alfred Adler

Articole recente

vezi toate articolele
Share

     Stilul Vieții         

stilul vietii- Alfred Adler

    “Dacă ne uităm la un pin care crește în vale vom observa că el crește diferit de unul din vârful muntelui. Este același gen de copac, un pin, dar sunt două stiluri de viață distincte. Stilul său din vârful muntelui este diferit de stilul său când crește în vale. Stilul de viață al unui copac este individualitatea unui copac ce se exprimă și se modelează pe sine într-un mediu.”

 

     Stilul Vieții se dezvoltă prin încercare și eroare.

 

Orice individ are întotdeauna abilitatea de a-și schimba Stilul Vieții deoarece este flexibil, și astfel individul poate să iși depășească limitele prin educație și psihoterapie.

Stilul Vieții este:

  • un model singular de gândire, simțire și acționare, unic fiecărui individ și este format din experiențele din primii ani de viață.
  • informeaza alegeri și acţiuni. Tot ceea ce facem are ca scop să ne simțim mai bine sau în condiţii de siguranță, dar noțiunea noastră despre modul în care lumea funcționează și ce trebuie să facem,''logica noastră privată'', este deseori defectă și conduce spre devenirea noastră rigidă și nefericită. Aceasta se întâmplă din cauza că, logica privată este bazată pe concluziile cu care venim de când aveam 3, 4, 5 sau 6 ani.
  • influențat de factori fizici, de dezvoltare, factori culturali și familiali.

Stilul de viață greșit reprezintă un stil de viață inflexibil, ce consumă energie protejăndu-ne, străduindu-ne să părem altceva decât suntem. 

Copilaria reprezintă etapa fundamentală a vieții în dezvoltarea personalității individului în cadrul careia se formează Stilul Vieții(SV) unui individ.

Toate trăsăturile de caracter semnifică relații sociale și își au originea în stilul de viață făurit de copil.