Contacteaza-ne acum!

0726.380.525

office@psihocabinetmarinasasu.ro

"Totul poate fi si altfel!" - Alfred Adler

Articole recente

vezi toate articolele
Share

     Stilul Vietii         

stilul vietii- Alfred Adler

    “Daca ne uitam la un pin care creste in vale vom observa ca el creste diferit de unul din varful muntelui. Este acelasi gen de copac, un pin, dar sunt doua stiluri de viata distincte. Stilul sau din varful muntelui este diferit de stilul sau cand creste în vale. Stilul de viata al unui copac este individualitatea unui copac ce se exprima si se modeleaza pe sine intr-un mediu.”

 

     Stilul Vietii se dezvolta prin incercare si eroare.

 

Orice individ are intotdeauna abilitatea de a-si schimba Stilul Vietii deoarece este flexibil, si astfel individul poate sa isi depaseasca limitele prin educatie si psihoterapie.

Stilul Vietii este:

  • un model singular de gandire, simtire si actionare, unic fiecarui individ si este format din experientele din primii ani de viata.
  • informeaza alegeri si acţiuni. Tot ceea ce facem are ca scop sa ne simtim mai bine sau in condiţii de siguranta, dar notiunea noastra despre modul in care lumea functioneaza si ce trebuie sa facem,''logica noastra privata'', este deseori defecta si conduce spre devenirea noastra rigida si nefericita. Aceasta se intampla din cauza ca, logica privata este bazata pe concluziile cu care venim de cand aveam 3, 4, 5 sau 6 ani.
  • influentat de factori fizici, de dezvoltare, factori culturali si familiali.

Stilul de viata gresit reprezinta un stil de viata inflexibil, ce consuma energie protejandu-ne, straduindu-ne sa parem altceva decat suntem. 

Copilaria reprezinta etapa fundamentala a vietii in dezvoltarea personalitatii individului in cadrul careia se formeaza Stilul Vietii(SV) unui individ.

Toate trasaturile de caracter semnifica relatii sociale si isi au originea in stilul de viata faurit de copil.